Payunia lava- och vulkanfält
Argentina 2011

Efter att vi hade varit en och en halv vecka i El Calafate och El Chaltén och lika länge i Lake District norr om San Carlos de Bariloche tog vi nattbuss norrut till Mendoza-distriktet. Vi steg av bussen vid 6-tiden en morgon i en stad som heter San Rafael c:a 20 mil söder om Mendoza. Vi satt kvar på en bänk och funderade på vilket hotell vi skulle börja kolla. Vi hade ju en kort förteckning över hotellen i vår Lonely Planet. Anita passade packningen medan jag gick en sväng för att leta upp det hotell som enligt boken verkade passa oss bäst. Det ligger mitt i centrum bara ett par hundra meter från bussterminalen där vi befann oss. Det fanns lediga rum och vi kunde flytta in direkt. Hotellet som heter Jardín visade sig vara ett kanonhotell och som dessutom var billigt. Rekommenderas. Staden var ganska tråkig, helt platt och "fyrkantig", men hotellet så bra att vi stannade ett par dagar extra. I utkanten av stan finns ett antal vingårdar och det är gångavstånd till flera av dom. Vi besökte två av dem. 

Det som egentligen var vårt mål i detta område var ju Malargue (skall stavas med tyskt y och uttalas "Malárgoe"). Runt Malargue finns många natursevärdheter och den mest spektakulära är utan tvekan Parque Provincial Payunia. Det är ett 4500 km2 stort naturskyddsområde c:a 200 km söder om Malargue. Området innehåller över 800 vulkaner i olika stadier av erosion. Det räknas som det vulkantätaste området i världen. Från Malargue går det guidade heldagsturer med 4-hjulsdrivna minibussar och vi bokade en sådan tur. Vi hade en mycket duktig guide som tyvärr inte talade engelska utan enbart spanska. Som tur var hjälpte de andra passagerarna oss med en del tolkning. Resan tog över 13 timmar och all mat och dryck ingick. Det blev en fantastisk upplevelse. Se bilderna!

På en del bilder kan ses reflexer, vilket betyder att bilden är tagen genom bilrutan. Om du klickar på den första av småbilderna nedan och sedan på nästa kommer du automatiskt genom hela bildserien. 


På väg söderut från Malargue till Payunia. Vi åker längs Ruta 40 och har fantastiska vyer över Anderna på höger sida hela tiden. 
 
Bilder från Payunia lavafält
Du är besökare           på denna sida sedan maj 2011
Tillbaka