Iguazú vattenfall i Argentina
Under vår resa i Argentina, i början av januari 2009, besökte vi Iguazúfallen, som ligger i nordöstra delen av landet, c:a 150 mil norr om Buenos Aires. Vattenfallen, som räknas som en av Sydamerikas största attraktioner, ligger i Río Iguazú. Denna flod bildar gränsflod mellan Argentina och Brasilien några km uppströms från sammanflödet med en annan flod, Río Paraná. I detta sammanflöde möts de tre länderna Paraguay, Brasilien och Argentina. 

Fallen påstås bestå av över 250 olika enskilda vattenfall i flera "våningar" och har en total fallhöjd av c:a 80 m. Antalet fall beror nog till stor del på det aktuella vattenflödet, vilket varierar mellan årstiderna. Skall det bli så många som 250 måste nog alla bäckar, som rinner lite överallt mellan de stora vattenfallen, räknas. Det var kanske ett hundratal fall vid vårt besök, inklusive bäckarna. Den totala bredden är c:a 2 km. 

Fallen bör ses från både den Argentinska och den Brasilianska sidan. Vi stannade fyra dagar för att dels hinna med båda sidor, men också för att chansen då är större att någon av dagarna skall ha vackert fotoväder. Det regnar mycket här och värmen är tropisk. Vi bodde hela tiden i staden Puerto Iguazú i Argentina. Första dagen på den Argentinska sidan var mulen, den andra på samma sida var ganska solig, den tredje på Brassesidan var mestadels solig och den fjärde dagen regnade det. Vi hade då tänkt att åka över till staden Ciudad del Este i Paraguay, men hoppade över det när det ösregnade på morgonen. 

Till bildgalleriet


- Du är besökare                      på denna sida sedan oktober 2009