Uspallata med omgivning - Argentina väster om Mendoza

Här har vi åkt uppför en lång mycket brant backe till ett ställe där vi hade en fantastisk utsikt över Anderna. Detta var verkligen en riktig "Mirador". La Cordillera (Anderna) låg rakt västerut från oss och vi kunde nog se 15 mil längs bergskedjan både norrut och söderut. Här var vi uppe på c:a 3300 m.ö.h. 


Förutom Anita kan vi på denna bild se dalgången mellan "la Precordillera", som vi befinner oss i och "la Cordillera", den höga delen av Anderna. Toppen rakt fram är Mercedario, c:a 8-10 mil bort.


Aconcagua rakt fram i mitten. Strax bakom ligger gränsen till Chile. Mitt i bilden rakt under Aconcagua kan ses ett enormt stort platt och mörkt område. Det är det stora sedimentlager som jag beskriver i "Anderna väster om Mendoza". En länk dit. Utefter dess högra kant som svänger syns ett ljust band som följer sedimentlagret. Det är Rio Mendoza och till höger om den går Ruta 7 (syns inte här) och fortsätter sedan snett uppåt vänster in i dalgången. Uspallata ligger nere på slätten lite till höger om sedimentlagret och bakom de närmaste bergen. 

Tillbaka till småbilderna Nästa bild