Södra Chile - Patagonia de Chile
Bilder från det riktigt södra Chile, från Puerto Montt/Puerto Varas och söderut, men tyvärr inte från Camino Austral. Det får väl bli en annan gång. De är tagna i december 2006. 

Karta över Patagonia och södra Chile.
Klicka på bilderna för större storlek och bildtexter


Punta Arenas
Några bilder från Punta Arenas. Namnet är spanska och betyder "Sandudden" eller den "Sandiga udden". Det är den sydligaste staden i Chile och nästan den sydligaste i hela världen. Endast Ushuaia på den Argentinska delen av Eldslandet ligger sydligare. Att folk överhuvudtaget kan stå ut att leva här är för mig en gåta. Det är nämligen fruktansvärt blåsigt - och kallt. När vi besökte staden var det i december och alldeles före deras midsommar. Det var aldrig varmare än 12 grader C. Ändå är det ett ställe som jag länge har velat besöka. 
.....
.....
.....


Panoramabild av Punta Arenas med Tierra del Fuego i fjärran och Magellans Sund emellan. Klicka på bilden! 
Den är över 20 cm hög och om den blir smal och ligger högst upp skall du klicka ännu en gång så får den rätt storlek.


Puerto Natales
Vi förflyttar oss med buss till en mycket känd stad i södra Chile, c:a 25 mil norr om Punta Arenas, nämligen Puerto Natales. Där uppehåller vi oss faktiskt i 5 nätter. Det kändes onödigt mycket då det även här var mycket kallt och blåsigt, men naturen är fantastisk. Vi skulle åka vidare till El Calafate i Argentina, men det var svårt att få plats på någon av bussarna mitt under julhelgen. På annandag jul fick vi i alla fall plats på en buss så att vi kunde lämna Puerto Natales.
.....
.....

Parque Nacional Torres del Paine
En av de allra största sevärdheterna i hela Patagonia nås från just Puerto Natales och det var självklart ett måste även för oss att besöka "El Parque Nacional Torres del Paine". Vi hyrde en bil under 2 dagar och gav oss iväg. När man sett dessa fantastiska berg, vyer och djurliv är det bara att konstatera att Patagonia är fantastiskt. Fåglarna vi lyckades fotografera hittar du samlade på annat ställe i denna hemsidas fotogalleri.
.....
.....
.....
.....
.....
Tillbaka
- Du är besökare  sedan 2007-08-08 -