Kenya 2007
I vintras levererade vi (Emendo AB) ett litet reningsverk till UN WFP (World Food Program) i Juba, som ligger vid Nilen i Södra Sudan, inte långt från gränsen till Uganda. Det är ett litet transportabelt avloppsreningsverk som renar vattnet från 24 småhus, som bebos av UN-anställda. I september var det dags att åka ner för slutmontage och start av reningsverket. För att ta sig till Juba blev det 2 nätter på Hotell Hilton i Nairobi. 
Klicka på bilderna för större storlek och bildtexter

Nairobi
Den första dagen i Nairobi blev inte så mycket mer än att installera sig på hotellet och gå ut en sväng på sta'n och köpa en souvernir. På hotellet hjälpte dom mig att få kontakt med en arrangör som ordnar resor med besök i nationalparker. Jag hade läst på lite hemma och visste därför vad jag ville göra. Beställde direkt en resa till Lake Nakuru nästa dag.
...

Lake Nakuru
Vi blev endast tre resenärer plus chauffören i minibussen. Det var en kille från Australien, en från USA och jag själv från Sverige. Lake Nakuru är en nationalpark som ligger 160 km norr om Nairobi i en dalgång som heter Rift Valley. Denna nationalpark är inte så stor och är väl inte den som är mest känd för sina däggdjur, även om det finns exklusiva arter, som vi skall se längre ner. Det är för sina flamingos som denna nationalpark är mest berömd. Det sägs att det skall finnas c:a 1 miljon flamingos i och vid sjön och dessutom c:a 450 andra fågelarter! Efter att ha varit där kan jag nog bekräfta att miljonen flamingos verkar vara sant. Jag skulle nog gissa att det finns ännu fler!
.....
.....
.....
.....
.....
.....
Det var en stor upplevelse att besöka Lake Nakuru även om det var en snabbvisit. Man kände tyvärr hela tiden att det var ganska bråttom. Resan Nairobi - Lake Nakuru tog 3,5 timmar, enkel väg. Det innebär att den mesta tiden av dagen blir ren transport och det blir mycket lite tid över för själva besöket i parken. Inne i parken finns ett fantastiskt fint hotell byggt som små bungalows och en fin restaurang. Vi åt lunch där. Självklart borde man övernatta där två nätter och ha hela dagen däremellan på sig att besöka parken. Det finns nämligen massor av olika fågelarter att beskåda och fotografera, men då får man inte ha bråttom.

Jag besökte Kenya första gången 1969 på en leave-resa (semester-resa) i samband med FN-tjänst på Cypern. Då besökte vi flera liknande nationalparker och jag tänkte då att det där är gjort och jag behöver inte åka till Kenya igen. Nu dök plötsligt denna resa med mellanlandning i Nairobi upp och efter mitt besök i Lake Nakuru är jag helt övertygad om att det skulle vara fantastiskt att t.ex. besöka Kenya igen och kanske också Tanzania, men då skall det ingå att göra ordentliga besök med övernattning på ytterligare en eller ett par nationalparker kombinerat med några dagar nere vid kusten.

Tillbaka
- Du är besökare      på denna sida sedan sept 2007