Bilder och foton av däggdjur i 
Sydatlantens och Antarktis övärld
Resa till Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis.

Under hösten 2011 gjorde vi troligen en av det häftigaste och mest ultimata resor som 
överhuvudtaget går att göra för vanligt folk som inte är forskare, äventyrare eller liknande. Resan startade i Puerto Madryn vid Atlantkusten i Argentina och slutade i Ushuaia på Eldslandet i sydligaste Argentina tjugo dagar senare. Det var långa överfarter mellan de olika ögrupperna. Varje överfart tog mellan 2-3 dygn och det gungade rejält varje gång. Här kommer några av bilderna jag tog under resan. 

Artrikedomen är tyvärr inte så stor, men mängden av vissa däggdjur som finns där är desto större. Det handlar mest om olika arter av valar och sälar. Det mest fantastiska är att vi kunde gå omkring bland de enorma kolosserna som sjöelefanterna är. Principen var att vi skulle röra oss så långsamt och hålla ett sådant avstånd att djuren inte ändrade beteende. Så länge vi följde den regeln brydde de sig inte om oss. 

Bilderna ligger i ett bildgalleriprogram där du kan förstora bilderna och sedan bläddra både framåt och bakåt. När du kommer till galleriet ser du ett antal småbilder. Förstora upp bilden genom att klicka på den. Ovanför den förstorade bilden kommer en text. Om det i slutet av den texten visar sig ett  *)  finns det en extratext som handlar om bilden. Denna text visar sig om du "hovrar" med pekaren över bilden. Ju större skärm du har, ju större bilder. 
Bildernas filstorlek är normalt mellan 100 och 300 kb så det är bra om du ett relativt snabbt bredband. 

Till bilderna


 Tillbaka till fotogalleriet

- Du är besökare       på denna sida sedan januari 2012