Serengeti, Tanzania dec. 2007
När jag hade besökt Kenya i september 2007 bestämde jag att detta måste jag nog göra om, men lite riktigare. Sagt och gjort. Anita och jag beställde en kombinationsresa till Tanzania där både safari i Serengeti och sol och bad i Zanzibar ingick. Det är en perfekt kombination, men jag hade önskat ett par dagar mer i Serengeti och ett par dagar färre på Zanzibar. 

Klicka på bilderna för större storlek och bildtexter


Vi anlände till Kilimanjaro flygplats där vi möttes av en representant för arrangören, Leopard Tours. Därefter blev det flyg till Seronera Airstrip, ett grusflygfält som ligger på savannen precis mitt i Serengeti. Där möttes vi av drivern som körde vår jeep och som samtidigt var vår guide under hela safarinvistelsen. Vi bodde på ett hotell som heter Lobo Wildlife Lodge i norra Serengeti, c:a 8 mil från Seronera Airstrip.
..

Savannen
Vacker eller inte. Så ser den i alla fall ut i Serengeti.
.....
...
Lejon - lejon - lejon
Det verkar vara verkligt gott om lejon i Serengeti, i alla fall råkade vi se ganska många. 
.....
.....
.....
Elefanter
Det är gott om elefanter också.
.....
.....
Giraffer
Savannens utsiktstorn.
.....
...
Flodhästar
Ena riktiga klumpedunsar.
.....
Krokodiler
Tyvärr lite för långt avstånd.
....
Leopard och gepard
Leoparden var nog safarins höjpunkt. Så här efteråt förstår jag varför den tillhör de "fem stora". Den var mäktig i kikaren. Tyvärr lite för långt avstånd för kameran, men jag får väl vara nöjd med att ha sett en. Geparden var egentligen alldels för långt bort och fotot blir därför lite grynigt p.g.a. uppförstorning. Båda dessa djur såg vi inom loppet av en timma.
..
Bufflar, antiloper, gaseller, zebror
Tyvärr var det glest med dessa djur, särskilt gnuer. Vår driver berättade att gnuerna för tillfället befann sig långt söder om Serengeti då de vandrar med regnet varje år. Med gnuerna och regnet följer många andra djur såsom zebror, antiloper och gaseller. Dom kommer tillbaka i mars - april. 
.....
Diverse
Här kommer en kavalkad av övriga djur som vi såg och som jag kunde fotografera.
.....
...
På fjärde dagen var det dags att lämna Serengeti och flyga till Zanzibar. 
...

 


Tillbaka
- Du är besökare             på denna sida sedan feb. 2008