Fågelbilder Nordiska Fåglar
samt några arter från kontinenten
Äntligen har jag fått mer tid att fota fåglar. Från början (2008 / 2009) fotade jag endast sådana som jag "sprang på" eller åtminstone inte lade ner särskilt mycket tid på. De var ganska lätta att hitta och fota då jag väldigt ofta har kameran med. Det kan vara i trädgården hemma, på någon rastplats på bilresan, när vi sitter i kajakerna, osv, men efter hand har det blivit svårare och svårare att fånga nya arter i kameran. Jag har kommit till det stadiet att jag måste börja anstränga mig rejält om jag skall kunna fota nya arter. Det har resulterat i några resor till kända fågellokaler såsom, Hornborgasjön, Ottenby på Öland, Knuthöjdsmossen i Hällefors, mm. Dessutom har det blivit resor till Norge, Island, Falklandsöarna, Antarktis och Sydgeorgien.

Jag byter ut bilder allteftersom jag tar nyare och bättre. Jag kan lugnt påstå att de nyare bilderna är av mycket högre kvalitet än de äldre, så jag försöker succesivt byta ut de äldre. De kameror jag har fotat med är Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 7D. Numera använder jag nästan uteslutande min senaste investering Canon EOS 1DX. Objektiven jag oftast använder för att fota fåglar med är Canon EF 400 mm/2,8 L IS ll USM och Canon EF 500/4 L IS USM med stativ. Dessa kan jag kombinera med extender med 1,4 och 2 ggr förstoring till 560 och 800 resp. 700 och 1000 mm. Fantastiska kombinationer. Alla bilder som tagits från kajak har tagits med min gamla Leica V-LUX1 med 10 megapixels upplösning. 

Fåglarna är uppdelade i grupper i en viss ordning, ungefär samma som de flesta fågelböcker. Det finns någon eller några arter som jag är osäker på. De är markerade med ett ? efter. Om du vet vilken art det är, är jag tacksam om du hör av dig (e-post) så jag kan uppdatera eller bekräfta arten. 

Om en art har ett *) sist i textfältet finns det en extratext eller kommentar som blir synlig om du "hovrar" med muspekaren över bilden. 
Om du tycker att det tar lång tid att ladda in nya bilder beror det på att ditt Internet är långsamt. Bildernas storlek är mellan 100 - 250 kB. 250 kB kan ju vara en stor fil att ladda in i datorn för en somliga, men datorerna och bredbanden blir ju snabbare och snabbare och så har jag framför allt prioriterat kvalitén framför snabbheten.  

För tillfället (2013-06-26) har jag cirka 120 olika arter i mitt bildarkiv + någon som jag är osäker på.

För att kunna se fågelgallerierna måste du ha installerat Adobe Flash Player, ett gratisprogram som de flesta datorer är utrustade med.
 

1. Doppingar, stormfåglar, sulor, skarvar, häger
2. Svanar, gäss, änder, rovfåglar
3. Hönsfåglar, vadare, våtmarksfåglar
4. Måsar, tärnor, alkor, lunnefågel
5. Duvor, hackspettar, svalor, lärkor
6. Ärlor, strömstare, näktergal, rödhake, skvättor
7. Trastar, sångare, kungsfågel
8. Flugsnappare, mesar, nötväcka
9. Kråkfåglar, starar, sidensvans
10. Sparvar, finkar, steglits, siskor
Tillbaka

Du är besökare              på denna sida sedan augusti 2009