Patagonia i södra Argentina
Bilder från Patagonia i södra Argentina. Några typiska bilder från vägarna, den fantastiska glaciären Perito Moreno och flera bilder från området runt sjön Lago Nahuel Huapi. Området är från El Calafate och norrut ända till San Carlos de Bariloche i sjödistriktet. Allt är nära Anderna. De är tagna i december 2006. 
Karta över Patagonia.  Klicka på bilderna för större storlek

Några bilder från vägarna i området söder om El Calafate. De är inte särskilt vackra, men det är ju så här prärien ser ut här och det har ju absolut sin tjusning. De två längst till höger är dock från området väster om El Calafate, mellan El Calafate och Perito Moreno. 
.....

Nationalparken "Parque Nacional los Glaciares" och den berömda glaciären Perito Moreno. Perito Moreno räknas till en av Sydamerikas allra största sevärdheter. Jag kan lova att det stämmer nog. Sista bilden är ett videoklipp där jag lyckades filma när isen släppte massor av ton is. 27 Mb.
.....
.....
.....
...

Tillbaka till San Carlos de Bariloche och Lago Nahuel Huapi - igen. Det är tredje gången vi är här. Vi gör en utflykt på sjön med en catamaran.
.....
.....
.....

Bilder från området kring Lago Nahuel Huapi. Denna dag (nyårsafton 2006) hyrde vi en bil i San Carlos de Bariloche och gjorde en dagstur i omgivningarna. Detta är vad vi hann med under en dag. Höjdpunkten var förstås att åka till foten av det högsta berget i denna del av Anderna, Monte Tronador, där det finns en märklig och sevärd glaciär - Den svarta glaciären. 
.....
.....
.....

 Tillbaka